Cara Buat Kotak Kertas

assalamualaikum. ;) disebabkan kepala aku dah senoneng(pening) semacam dok siapkan psm, maka marilah kita belajar cara buat kotak simple ye. kotak ni lagi senang buatnya daripada kotak comel yang hari tu. rasanya, masa sekolah rendah, semua orang tahu buat kotak ni. hihiii testing guna warna pink dan kuning. macam kena lah pulak kan ? hihiii…

Continue Reading

Ciri-Ciri Penting Seorang Usahawan

Ada yang mengatakan untuk menjadi seorang yang berjaya, dalam apa jua bidang sekalipun yang diceburi, kita haruslah memiliki sikap dan sifat yang sesuai dan pertepatan. Sama juga bagi seorang usahawan. Tidak semua orang boleh jadi usahawan. Tetapi sebelum itu, apakah usahawan?Satu takrifan mudah, usahawan ialah seorang yang membiayai atau memulakan usaha satu-satu perniagaan. Jika anda…

Continue Reading

Perniagaan paling menguntungkan

Perniagaan paling menguntungkan di 2016 perniagaan online pinjaman perniagaan perniagaan francais perniagaan runcit rancangan perniagaan perniagaan emas peluang perniagaan jenis perniagaan perniagaan 1 malaysia perniagaan 1whp perniagaan 1 azam perniagaan 10k perniagaan 100k perniagaan 2013 perniagaan 2014 perniagaan 2012 perniagaan 24 jam 3 jenis perniagaan di malaysia perniagaan modal 30k bab 3 perniagaan antarabangsa 3…

Continue Reading

Cara Memulakan Perniagaan Bisnes Makanan

Ramai yang bertanya “Macam mana nak mulakan perniagaan makanan?”. So eloklahsaya berkongsi tips tentang cara memulakan bisnes makanan ini. Saya tumpukan pada bisnes makanan kerana ia mudah di mulakan dengan peralatan yang sedia ada di rumah. Manakala modalnya sangat rendah dibandingkan perniagaan lain. Yang bestnya keuntungannya berganda. Tapi sebelum tu, jom baca testimonial pembeli pakej…

Continue Reading

Cara Mudah Buat Pastri Cream Puff

Mudah rupanya nak buat pastry cream puff resipi perkongsian saudari Jemah Jematul Adawiyah ni. Nampak gebu! Puan-puan yang suka makan cream puff ni bolehlah cuba. Intinya boleh dipelbagaikan ikut citarasa. Ada yang suka krim kastard, ada yang suka krim keju dan macam-macam lagi. Tapi sebelum tu, meh ‘hadam’ cara-cara buat pastry Cream Puff ni. Selamat…

Continue Reading

Hanya Guna Tali & Bakul, Netizen Puji Teknik ‘Delivery’ Suri Rumah Ini Niaga Cheezy Wedges

Teringat filem Ayat-Ayat Cinta. Cover image via Twitter @nadeeeeeeya Pada masa kini, nilai kreativiti itu penting dalam menjalankan sesuatu perniagaan Mereka yang ingin berniaga itu perlu berfikiran lebih kreatif dan inovatif dalam menjalankan perniagaan seiring dengan peredaran masa serta cita rasa masyarakat yang sentiasa mahukan kelainan. Bahkan, merangsang kreativiti dan meneroka benda yang baru yang…

Continue Reading

4 Kisah Wanita Sebelum Mereka Jadi Jutawan Dan Usahawan Berjaya Di Malaysia

Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Itulah yang mungkin sesuai dengan 4 orang usahawanita yang hebat ini. Mereka adalah antara ikon bisnes yang dikagumi di Malaysia kerana kejayaan dan kelainan yang dibawakan oleh mereka mencetuskan fenomena di kalangan masyarakat. Adakah anda tahu siapa mereka sebelum bergelar usahawan berjaya? Adakah mereka anak-anak orang kaya yang mudah dapat modal…

Continue Reading

Cara Buat Sandwich Untuk Jualan

Ramai yang tahu buat sandwich ni. Sebab resepinya dan bahan pun mudah dicari. Tetapi ramai tak tahu bagaimana nak packing dan pasarkan sandwich mereka. OK untuk tips berniaga homemade foods kali ni Kekny akan tunjuk cara buat sandwich untuk jualan dengan dengan lebih teratur dan cantik. Untuk resepi sandwich tuna ni menghasilkan 20 keping sandwich…

Continue Reading
Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com