Cara Memulakan Perniagaan Bisnes Makanan

Ramai yang bertanya “Macam mana nak mulakan perniagaan makanan?”. So eloklahsaya berkongsi tips tentang cara memulakan bisnes makanan ini. Saya tumpukan pada bisnes makanan kerana ia mudah di mulakan dengan peralatan yang sedia ada di rumah. Manakala modalnya sangat rendah dibandingkan perniagaan lain. Yang bestnya keuntungannya berganda. Tapi sebelum tu, jom baca testimonial pembeli pakej…

Continue Reading

Cara Mudah Buat Pastri Cream Puff

Mudah rupanya nak buat pastry cream puff resipi perkongsian saudari Jemah Jematul Adawiyah ni. Nampak gebu! Puan-puan yang suka makan cream puff ni bolehlah cuba. Intinya boleh dipelbagaikan ikut citarasa. Ada yang suka krim kastard, ada yang suka krim keju dan macam-macam lagi. Tapi sebelum tu, meh ‘hadam’ cara-cara buat pastry Cream Puff ni. Selamat…

Continue Reading

Hanya Guna Tali & Bakul, Netizen Puji Teknik ‘Delivery’ Suri Rumah Ini Niaga Cheezy Wedges

Teringat filem Ayat-Ayat Cinta. Cover image via Twitter @nadeeeeeeya Pada masa kini, nilai kreativiti itu penting dalam menjalankan sesuatu perniagaan Mereka yang ingin berniaga itu perlu berfikiran lebih kreatif dan inovatif dalam menjalankan perniagaan seiring dengan peredaran masa serta cita rasa masyarakat yang sentiasa mahukan kelainan. Bahkan, merangsang kreativiti dan meneroka benda yang baru yang…

Continue Reading

Cara Buat Sandwich Untuk Jualan

Ramai yang tahu buat sandwich ni. Sebab resepinya dan bahan pun mudah dicari. Tetapi ramai tak tahu bagaimana nak packing dan pasarkan sandwich mereka. OK untuk tips berniaga homemade foods kali ni Kekny akan tunjuk cara buat sandwich untuk jualan dengan dengan lebih teratur dan cantik. Untuk resepi sandwich tuna ni menghasilkan 20 keping sandwich…

Continue Reading

Cara Memulakan Perniagaan Bisnes Makanan

Ramai yang bertanya “Macam mana nak mulakan perniagaan makanan?”. So eloklahsaya berkongsi tips tentang cara memulakan bisnes makanan ini. Saya tumpukan pada bisnes makanan kerana ia mudah di mulakan dengan peralatan yang sedia ada di rumah. Manakala modalnya sangat rendah dibandingkan perniagaan lain. Yang bestnya keuntungannya berganda. Tapi sebelum tu, jom baca testimonial pembeli pakej…

Continue Reading

‘Kerja pertama saya jual pisang goreng’

KUALA LUMPUR: Sebelum menjadi doktor, Tun Dr Mahathir Mohamad menjual pisang goreng sebagai ‘pekerjaan’ yang pertamanya.Selain menjual pisang goreng, Perdana Menteri juga menjual kayu api di Pekan Rabu, Alor Setar, Kedah untuk mencari pendapatan kerana keluarganya miskin ketika penjajahan Jepun pada masa itu.Beliau menjual pisang goreng di Pekan Rabu antara tahun 1942 hingga 1943.“Pekerjaan pertama…

Continue Reading
  • 1
  • 2
Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com