Perniagaan Yang Menguntungkan Anda Pada Masa Sekarang

Perniagaan yang menguntungkan – Bagaimana cara membina perniagaan yang paling menguntungkan pada masa sekarang? Sebagai usahawan pemula untuk mencipta satu perniagaan menguntungkan, anda perlu lebih berhati-hati sebelum melabur untuk perniagaan dengan melakukan lebih ‘kerja rumah’ atau kajian mengenai peniagaan tersebut sebelum memulakan pelaburan ke atasnya. Tahukah anda, kebanyakan usahawan memulakan perniagaan mereka kerana semangat mereka…

Continue Reading

Idea Bisnes Dengan Modal Kecil

Di Malaysia, kepesatan ekonomi negara yang semakin berkembang, memberi impak yang sangat positif kepada usahawan kecil dan besar. Banyak peluang perniagaan boleh diceburi, dan masyarakat juga tidak terlalu berkira untuk berbelanja. Memiliki perniagaan sendiri dilihat sebagai salah satu cara yang paling mudah untuk menaikkan taraf hidup seseorang itu. Bagi mereka yang tiada pengalaman dalam perniagaan…

Continue Reading

Cara Promosi Perniagaan – PELABURAN EMAS

cara promosi perniagaanCara paling berkesan promosikan perniagaan atau iklan produk perniagaan untuk memajukan dan mengembangkan perniagaanPromosikan perniagaan adalah satu perkara paling penting yang mesti dilakukan setelah membuka peniagaan baru untuk memajukan dan memperkembangkan perniagaan dengan memastikan produk perniagaan yang murah, mutu produk yang berkualiti dan produk yang dikenali ramai. Cara berkesan untuk mempromosikan perniagaan adalah…

Continue Reading

Cara-cara Buat Reben Hamper Untuk Peniaga

Petang ni nak siapkan hamper ... mesti siap sebelum esok ... huhu .. bunga pulak habis .. jadik mahu tak mahu kena la buat bunga reben ni .. bukan apa yang begini ler menjimatkan .. huhu .. (sebenarnya, pengantin dah sound, jangan banyak sangat kuar duit, takut lari budget .. huhu) jadi aku pun mula…

Continue Reading

Ciri-Ciri Penting Seorang Usahawan

Ada yang mengatakan untuk menjadi seorang yang berjaya, dalam apa jua bidang sekalipun yang diceburi, kita haruslah memiliki sikap dan sifat yang sesuai dan pertepatan. Sama juga bagi seorang usahawan. Tidak semua orang boleh jadi usahawan. Tetapi sebelum itu, apakah usahawan?Satu takrifan mudah, usahawan ialah seorang yang membiayai atau memulakan usaha satu-satu perniagaan. Jika anda…

Continue Reading

Cara Memulakan Perniagaan Bisnes Makanan

Ramai yang bertanya “Macam mana nak mulakan perniagaan makanan?”. So eloklahsaya berkongsi tips tentang cara memulakan bisnes makanan ini. Saya tumpukan pada bisnes makanan kerana ia mudah di mulakan dengan peralatan yang sedia ada di rumah. Manakala modalnya sangat rendah dibandingkan perniagaan lain. Yang bestnya keuntungannya berganda. Tapi sebelum tu, jom baca testimonial pembeli pakej…

Continue Reading

Hanya Guna Tali & Bakul, Netizen Puji Teknik ‘Delivery’ Suri Rumah Ini Niaga Cheezy Wedges

Teringat filem Ayat-Ayat Cinta. Cover image via Twitter @nadeeeeeeya Pada masa kini, nilai kreativiti itu penting dalam menjalankan sesuatu perniagaan Mereka yang ingin berniaga itu perlu berfikiran lebih kreatif dan inovatif dalam menjalankan perniagaan seiring dengan peredaran masa serta cita rasa masyarakat yang sentiasa mahukan kelainan. Bahkan, merangsang kreativiti dan meneroka benda yang baru yang…

Continue Reading

Cara-cara Buat Reben Hamper

Petang ni nak siapkan hamper ... mesti siap sebelum esok ... huhu .. bunga pulak habis .. jadik mahu tak mahu kena la buat bunga reben ni .. bukan apa yang begini ler menjimatkan .. huhu .. (sebenarnya, pengantin dah sound, jangan banyak sangat kuar duit, takut lari budget .. huhu) jadi aku pun mula…

Continue Reading

Bisnes Online: Apa dan Bagaimana Nak Mula

Sekarang nie ramai orang nak coba-coba buat bisnes online. Tetapi apa dia yang dikatakan bisnes online ni yang sebenar-benarnya? Bisnes jual komputer kah, ataupun jual top-up telefon? Yang ramai tahu ialah bisnes online ialah yang guna internet. Kalau guna facebook tu macam mana pula?? Ohh.. itu lain, yang jual barang dalam facebook tu kategori bisnes…

Continue Reading
  • 1
  • 2
Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com