Template Menulis Content – Part 1 – Menjual kereta
Vendormallz 16

Template Menulis Content – Part 1 – Menjual kereta

Template untuk jurujual kereta

Contoh penulisan asal. Tanpa edit. 06/07/2021. Boleh salin dan share.

Ada 2 orang sahabat saya, nama Ali dan Rashid. Dua dua rajin pergi kerja. Mereka naik motor sebab nak sampai tempat kerja dengan cepat. Tapi kalau hujan, sampai di tempat kerja dah basah. Kena tukar baju dahulu baru pergi punch card. Ali rasa masalah ini biasa biasa sahaja.Umar bantu dia kirakan bayaran bulanan yang sesuai. Gaji Rasyid tak berapa cukup sebab dia ada kerja berdasarkan gaji yang rendah, tapi komisen dia cukup untuk buat bayaran bulanan. Umar tolong dia kirakan berapa yang dia perlu simpan untuk buat deposit kereta. Dia pun menabung setiap bulan untuk membeli kereta idaman hati. Sambil dia menabung, Umar sentiasa update promosi terbaru. Ada juga promosi yang tak perlu bayar deposit. Dia tak terjebak sebab dia dah mula menabung untuk impian dia. Manakala Ali pula tak ada visi pun nak beli kereta. Biarlah kalau basah pun, janji aku sampai tempat kerja selamat. 

Rashid pula rasa dia kena buat sesuatu. Dia ada impian nak beli kereta, kereta yang dia mampu milik. Boleh lah dia bergaya dengan baju yang dah siap di seterika. Baju tak berkedut, nampak kemas sentiasa. Rashid mula buat research sikit, dia cari kereta yang dia mampu milik. Dia dah set fikiran nak beli kereta buatan Malaysia sebab senang nak cari spare part dan murah pula nak repair.  Cari punya cari dia jumpa dengan seorang jurujual kereta yang ini. Nama dia Umar. 

Bila tabungan Rashid dah cukup dia pun dapatlah beli kereta yang dia impikan. Bayaran bulan pula Cuma RM380 sebulan. Dari mula dapat kereta dia dah berkira untuk berniaga kecil kecilan. Dia jual sambal rendang yang dah siap di makan. Dia hantar ke kedai kedai. Dapat lah tampung belanja  maintenance kereta dia. Alhamdulillah, nasib baik aku jumpa dengan jurujual yang sabar macam Umar ni. Manakala di tempat kerja pula dia di pilih untuk di naikkan pangkat sebab penampilan dia yang selalu manis di pandang. 

Ali pula tak mahu kalah dengan semangat Rashid, dia pun beli satu kereta mampu milik. Beli dari Umar juga. Lama lama bersahabat dengan Rashid, Ali pun berniaga juga secara part time untuk menambah pendapatan keluarga pempena PKP ini.  (nak tahu dia bayar deposit atau tak untuk memiliki kereta ini- sila klik di bawah untuk sesi berbual dengan Umar).  

Keduanya pun hidup bahagia buat masa ini. Semuanya bermula dengan satu
impian dan kami bantu anda merealisasikannya. 

Anda nak jadi macam Ali atau macam Rasyid. Hubungi kami untuk test drive kereta impian  anda, mana tahu anda juga berpeluang berniaga dan naik pangkat seperti Rasyid.

https://www.wasap.my/60162551085/berminat+kereta+baru

✅ Stock kompon cepat/ready stock*
✅ Tiada BOOKING FEE*
✅ FREE All Drivers Coverage Insurance
✅ FREE RM15,000.00 Personal Accident Coverage
✅ FREE 24-hours towing service

https://www.wasap.my/60162551085/berminat+kereta+baru

452 words

Nota tambahan : keyword yang selalu di gunakan oleh pengguna apabila mencari kereta Proton

30 keyword yang anda boleh gunakan sebagai hashtag kerana ianya kerap di gunakan oleh pencari di carian Google.

proton x50
kereta baru 2020
kereta baru 2021 malaysia
kereta baru atau terpakai
kereta baru murah
kereta baru murah 2021
kereta baru perodua
kereta baru perodua 2021
kereta baru proton
kereta baru proton 2021
kereta proton lama
kereta proton saga
kereta proton saga baru
kereta proton saga lama
kereta proton terbaru
kereta proton terbaru 2021
kereta proton x50
kereta proton x70
pereta proton baru
proton car
proton car Malaysia
proton iriz
proton malaysia
proton persona
proton price
proton saga
proton saga 2021
proton saga proton
proton x50 price
proton x70

Leave a Reply